Zimní příprava očima tisku

11.01.2014 19:28

Novojičínský deník

Extraligový celek kopřivnických házenkářů nabírá síly na rozhodující fázi sezony

HRÁČI EXTRALIGOVÉ Kopřivnice se nyní poctivě připravují na pokračování sezony, která se znovu rozjede 29. ledna.

HRÁČI EXTRALIGOVÉ Kopřivnice se nyní poctivě připravují na pokračování sezony, která se znovu rozjede 29. ledna. Autor: Deník/Dalibor Tobola

8.1.2014 17:01

Hlavní posilou bude uzdravený Adam Reček. Nejvyšší házenkářská soutěž pokračuje znovu 29. ledna.

 
 
 

Kalendářní rok 2013 zakončili házenkáři Kopřivnice na předposledním místě Triglav pojišťovnaextraligy, a to pouze díky lepšímu skóre před posledním Přerovem, se kterým slavili prozatím jediné vítězství v probíhající sezoně.

Už ve středu 29. ledna se bude extraliga házenkářů znovu hlásit o slovo. Kopřivnický celek ji bude zahajovat na palubovce Hranic. Po krátké pauze se sešel 2. ledna. „Pracovali jsme čtvrtek, pátek, sobota. Od pondělka se připravujeme každý den a dávky budeme pomalu zvyšovat. Do konce tohoto týdne nás čeká hrubá fyzická příprava síla, vytrvalost, rychlost. A od nového týdne už začneme zase s míčem, a budeme se tak připravovat na další část sezony," sdělil Deníku kopřivnický kouč Ivo Vávra.

Jedenáctý celek extraligy čeká účast na tradičním turnaji ve slovenské Šale, který proběhne 18. až 19. ledna. „Čekají nás tam celkem tři zápasy. Setkáme se tam s Bratislavou, Novými Zámky a Topolčany. Bude to trošku jiná konfrontace, než jsme zvyklí," pokračoval dále trenér KH Kopřivnice.

Kromě zmíněného turnaje čekají kopřivnické házenkáře i další přípravné duely. „Zimní přípravu máme trošku zkrácenou, protože už nás na konci ledna čeká první mistrovské utkání. Takže moc času nezbývá. Budeme se orientovat na nabrání fyzičky. Určitě musí proběhnout nějaká rychlostní vytrvalost s tím, že kromě turnaje v Šale do toho ještě vložíme dva až tři přípravné zápasy, které ještě nemají přesný termín. Trošičku je zvláštní, že se všemi extraligovými kluby z blízkého okolí se ještě utkáme v extralize. Ať to jsou Hranice, Frýdek-Místek, Zlín, Zubří, Přerov nebo Brno. Všichni tihleti ligáči nás pak ještě čekají v soutěži, takže příprava s nimi by byla nevhodná. Hledáme tedy jiné soupeře. Něco asi bude s Trnávkou nebo Ostravou, tedy celky z nižších soutěží. Určitě ale něco přijde," prozradil trenér kopřivnických házenkářů, jenž by s týmem rád zapracoval především na fyzické kondici. „Vzhledem k tomu, že je náš kádr trošičku omezený, protože to hrajeme v deseti, jedenácti lidech, určitě se tomu snažíme přizpůsobit přípravu tak, aby se nestávalo, že nám budou ke konci zápasu docházet síly," zdůraznil Vávra.

V hledáčku jsou i případné posily, ale tou hlavní je návrat zraněné spojky a mládežnického reprezentanta Adama Rečka. „Určitě je pro nás v uvozovkách hlavní posilou. Konečně se vrátil po zranění, takže doufáme, že bude v pořádku. Co se týče dalšího posílení, vypadá to, že momentálně extra posily nebudou, ale ještě je to všechno v jednání. Může se stát cokoliv a může se to upéct poslední možný den," uvedl kopřivnický lodivod.

KOPŘIVNIČTÍ fanoušci by se v letošním roce rádi dočkali častějších bodových zisků svého týmu.

Kopřivnici tak do konce základní části čeká ještě šest extraligových bojů. „Uvidíme, jak bude vypadat nadstavbová část. Chtěli bychom nasbírat co nejvíce bodů tak, ať se dostaneme do klidnější části a nemusíme se stresovat, co bude dál. Máme doma Frýdek-Místek, Brno, Zlín a z těchto zápasů chceme nějaké body vydolovat a samozřejmě určitě nebude žádným tajemstvím, že budeme chtít vyhrát v Přerově. Samozřejmě, když vyhrajeme všech šest zápasů a budeme mít dvanáct bodů, tak to bude ideální. Čeká nás ale ještě těžká cesta," nahlédl do další části sezony Ivo Vávra.

Zbylý program základní části 2013/2014 KH KOPŘIVNICE:

Středa 29. ledna, 18.00 TJ Cement Hranice - KH KOPŘIVNICE

Sobota 1. února, 18.00 KH KOPŘIVNICE - SKP Frýdek-Místek

Neděle 9. února, 10.30 Sokol HC Přerov - KH KOPŘIVNICE

Sobota 15. února, 18.00 KH KOPŘIVNICE - Handball KP Brno

Sobota 22. února, 18.00 HC Gumárny Zubří - KH KOPŘIVNICE

Sobota 1. března, 18.00 KH KOPŘIVNICE - HC Zlín

Autor: Dalibor Tobola
 

iDNES.cz

Kopřivničtí se už několik let nemohou odrazit ode dna

Kopřivničtí se pohybují na chvostu extraligy už několik let. A ne a ne se odrazit nahoru. "Čtyři roky se potácíme někde dole," souhlasí kopřivnický trenér Ivo Vávra. "Říkám to už dlouho, nedaří se nám mládež přetáhnout do mužů, vždy někdo odpadne."
Upozornil, že za dva roky z Kopřivnice odešla nejméně základní šestka – Tomáš Kolmajer, Miroslav Rachač, Petr Kichner, Boris Aspridis, Karel Hanzelka, Matěj Šustáček. "Pořád tak mančaft tvoříme. Přitom naše snaha je postavit tým na mladých odchovancích, což ale chce dva tři roky, než si všechno sedne."
Kopřivničtí se přitom mohou pyšnit loňskými mistry republiky dorostu. Nehrozí, že i ti z klubu odejdou? "To je druhá věc, kluci chodí na gymnázium, chtějí studovat , " řekl Vávra. "Snažíme se je udržet, ale jde to těžko, když chtějí na vysoké školy do Prahy, Brna, Olomouce."
Vávra je výsledky mužstva zklamaný. "V přípravě se zdálo, že nám to půjde," podotkl. "Soutěž se ale hodně vyrovnala, protože řada hráčů se z těch nejlepších celků rozprchla do těch v uvozovkách slabších. Viz Vojta Petrovský, který šel z Karviné do Frýdku-Místku, kde odvádí spoustu práce."
Kopřivničtí doplácejí i na zranění. "Tolik zranění čtyři pět let nepamatuji," potvrdil Ivo Vávra. "Chybí nám Adam Reček, skoro dvoumetrová spojka, který je schopný na brankovišti na sebe navázat dva chlapy."
Na marodce byli i nadějní dorostenci. "Marek Bukovský se zranil s Duklou, Patrik Fulnek si zlomil prst, Honza Hanus, levák z dorostu, má zlomený nos." Vávra nerezignuje, byť má Kopřivnice čtyři body stejně jako poslední Přerov. "V nynější pauze se pokoušíme dát tým dohromady, takže uvidíme, jak se nám to podaří."

Autor: Jiří Seidl

Zdroj: https://sport.idnes.cz/hazenkarske-tymy-z-moravskoslezskeho-kraje-fmu-/hazena.aspx?c=A140109_122825_hazena_par