Trenér Vávra: „Zatím jsem trochu zklamaný.“

07.10.2013 11:54

Vávra

Kopřivnice (jfk) – Triglav pojišťovna extraligu v házené mužů přerušila reprezentační pauza, a je tedy prostor ke krátkému bilancování odehraných devíti kol nejvyšší soutěže. Kopřivnici po nich se třemi body patří jedenácté místo, což rozhodně neskýtá důvod k velké radosti. „Nebudu zastírat, že jsem trochu zklamaný. Myslel jsem, že nám vstup do soutěže vyjde lépe a že budeme v tabulce výše. Na druhou stranu los byl loterií,“ říká trenér mužstva Ivo Vávra.

Na úvod jste prohráli v Jičíně, pak jste ale doma odehráli velice dobré utkání s Plzní. Všichni věřili, že vás výkon v něm nakopne k dalším podobným výsledkům...

Zápas s Plzní byl hodně nadějný, pak jsme ale odehráli sérii čtyř zápasů, které nám vůbec nevyšly. Další světlý moment přišel až v osmém kole, kdy jsme doma porazili Přerov. Musíme se ale dívat dopředu, teď nás čekají další dvě důležitá utkání, doma se Zubří a ve Zlíně.

Vidíte v herním projevu mužstva nějaký posun?

Je vidět, že si kolektiv pomalu sedá a že tam nějaký progres je, a to v šatně i herně. Možná jsme zkraje měli velké oči v tom smyslu, že máme hodně posil, je ale pravda, že nějaký čas to potřebuje, aby to fungovalo, jak by mělo.

Kde po herní stránce vidíte největší rezervy?

Určitě nás nejvíc trápí obrana, ale to je i tím, že si na sebe kluci musí zvyknout. Doufám, že už jsme v tomto směru našli ideální rozestoupení a že se budeme jen zlepšovat. Kromě toho nás trápí i herní výpadky v průběhu zápasů. Nedokážeme se jich vyvarovat a kvůli tomu zápasy ztrácíme. Příčinu vidím ve více atributech – ve fyzičce, koncentraci na zápas, ale i v nezkušenosti.

V čem konkrétně vidíte progres, o kterém jste mluvil?

Oproti předchozím rokům se určitě zlepšil rychlý přechod do útoku. Dokážeme ubránit a jít rychle do útoku. V počtu rychlých útoků jsme dokonce třetí v lize, jen musíme zlepšit koncovku. Plus je i to, že máme nejvyrovnanější brankářskou trojici v lize. Mladí gólmani vedle Luďka Fabiána hodně porostli. Jako určitý bonus vidím úspěšné zařazení dalších dvou dorostenců, Fulneka a Hanuse, do kádru mužů. Více příležitosti navíc dostávají i loňští dorostenci Žižkovský a Krpelík.

Neuvažujete, že byste dal mladým hráčům ještě více prostoru?

Samozřejmě bych byl rád, aby mladí dostávali čím dál víc šancí, ale ještě to chce čas a také hodně fyzické a psychické práce.

V posledních zápasech se neobjevili Jiří Gřes a Adam Reček, jak to s nimi vypadá?

Jsou bohužel zranění a to nás samozřejmě trápí. Jirka Gřes měl naražený a palec a k tomu teď problémy se zády. Adam Reček má problémy s kotníkem a zatím to vypadá, že bude nějakou dobu mimo. Do zápasů kromě toho zatím nezasáhl ani Petr Kahánek, který má rovněž zranění zad.

Jaká je nálada v týmu v aktuální situaci?

Nálada je bojovná. Umístění v tabulce nám není lhostejné, určitě se popereme nejen o udržení, ale i o co nejlepší umístění. Věřím, že konečný výsledek bude lepší než loni.