Nadstavba "B" 7-12 - 8. kolo: KH Kopřivnice - Handball KP Brno 28:26 (13:10)

14.05.2014 19:36

Nadmíru povedenou sobotu prožili na domácí palubovce házenkáři Kopřivnice. Starší dorostenci nejprve v předzápase před výbornou atmosférou porazili Plzeň a mohli slavit zisk zlatých medailí a extraligový tým mužů poté skolil v důležité bitvě Brno a přiblížil se předposlednímu Přerovu na rozdíl dvou bodů. A právě na Hanou, k souboji o všechno, cestuje tým trenéra Vávry v příštím kole.

Po opatrnějším začátku utkání, které odstartovalo kvůli slavnostnímu předávání zlatých medailí pro kopřivnický tým starších dorostenců se zpožděním, zvyšoval v 11. minutě hry na 5:3 domácí Meca. Kopřivničtí si nakonec odnesli do šaten tříbodový náskok, když v poslední minutě první půle zvyšoval na 13:10 znovu Meca.

Domácí, jež na rozdíl od Brna hrají o bytí a nebytí, poslal ve 38. minutě do vedení 18:13 z křídla dorostenec Hanus, ale ani následné vedení 19:15 Kopřivnici ke klidnému dohrání zápasu nestačilo. Hostující celek trenéra Hegara nesložil zbraně ani ve 49. minutě, kdy Kopřivničtí navýšili své vedení na 24:20. Hosté pak třemi brankami v řadě donutili domácí k oddechovému času a schylovalo se k dramatické koncovce. Hosté ještě dokázali, zásluhou Hubáčka, snížit na 25:26, ale následné dvě trefy dorostenců Hanuse s Fulnekem nasměrovaly Kopřivnické k zisku veledůležitých dvou bodů.

„Za body jsme strašně rádi. Jsou to body, které jsme potřebovali, už jen proto, že kdyby se nám dnes nepodařilo zvítězit a Přerov by zítra porazil Zubří, tak je konec. Ale tak je ještě pořád o co hrát. Na takovéto zápasy se strašně špatně připravuje, protože jsme nevěděli, s čím Brno přijede. Můžou hrát uvolněně, ale i tak si myslím, že nás soupeř ničím nepřekvapil," hodnotil páté vítězství v sezoně kopřivnický kouč Ivo Vávra, jemuž chyběli poslední dobou střelecky disponovaný Bajgar, Střelec a Kahánek.

„Bajgar lehnul s horečkami a nebyl schopný nastoupit. Střelec to chviličku zkoušel, ale není v hlavní zátěži a těžko se potom prosazuje. Naštěstí už mají po sezoně dorostenci, takže je určitě použijeme naplno do sestavy. Konečně se mohou uklidnit a plně se zapojit do přípravy s A týmem. Obzvlášť takový David Zima, který dneska odehrál první domácí utkání, má velký potenciál," pokračoval ve svém hodnocení Vávra.
Brno celý zápas dotahovalo

Hosté vedli v utkání pouze jedenkrát, a to 2:1už ve třetí minutě. Od té doby v Kopřivnici pouze dotahovali.

„Utkání se mi hodnotí těžce. Na konci soutěže hledáme motivaci, ale přesto se ukazuje, kteří hráči na to mají, a kteří ne. S nevyrovnaností v kádru se potýkáme v podstatě po celou sezonu. Z naší strany musím hráčům vytknout to, že jsme vytvořili poměrně vysoký počet technických chyb, především v přihrávce, a pak tam byly nějaké došlapy. V první půli jsem jich napočítal devět, ve druhé půli dalších sedm, což si myslím, že je hodně vysoké číslo," litoval po utkání šéf brněnské lavičky Jan Hegar.

„Ve druhé části, kdy jsme dotahovali, jsme vždycky udělali buď právě nějakou takovou technickou chybu, nebo jsme udělali faul a byli jsme vyloučeni. To se potom těžko dotahuje. Na soupeře jsme nedokázali vytvořit takový tlak, abychom si vytvořili dostatečný náskok, což si myslím, že rozhodlo," přiznal trenér KP Brno, jenž ocenil i výkon Kopřivnice.

„Domácí hráli s nadšením, ale pod velkým tlakem, a myslím si, že to zvládli. Gratuluji jim k vítězství a přeju jim, aby se jim podařilo dotáhnout tým k záchraně. Myslím si, že Kopřivnice je dlouhodobě klub, který odvádí dobrou práci, což dnes potvrdili ziskem zlatých dorosteneckých medailí. Byla by škoda, kdyby ze soutěže spadli," poznamenal na domácí adresu trenér Brna.

Triglav pojišťovna extraliga, 8. kolo nadstavbové části


KH Kopřivnice - Handball KP Brno 28:26 (13:10)

Sedmimetrové hody: 1/1 – 6/6. Vyloučení: 2 – 6. Rozhodčí: Větrovský, Zych. Diváci: 150.

Kopřivnice: Fabián, Žingor - Meca 5, Jan Gřes 1, Petřík 1, Jiří Gřes 1, Fulnek 5, Reček 9, Mičola 2/1, Hanus 4, Prepsl, D. Zima, Střelec. Trenér: Ivo Vávra. Vedoucí: Jaromír Petřík