Nadstavba "B" 7-12 - 7. kolo: Zubří - Kopřivnice 32:23 (15:12)

05.05.2014 19:50

Zubří, Kopřivnice - Kopřivnické házenkáře čekají poslední tři utkání nadstavby. V sobotu hostí Brno, poté vyrážejí na palubovku Přerova a nakonec vyzvou doma Zlín.

Ze zuberské haly body nepřivezli, a tak před nimi stojí jasný úkol uspět v sobotu v domácím zápase proti Brnu, doufat v domácí zaváhání Přerova právě se Zubřím a v následném kole uspět na palubovce úhlavního soka v boji o udržení nejvyšší házenkářské soutěže na Hané.

V tom případě by Kopřivnice, kolo před koncem nadstavby, srovnala bodový účet s Přerovem a poskočila by před svého rivala. Vše by pak ještě mohlo rozhodnout až poslední kolo, které se hraje 25. května od 10.30. Kopřivnice v něm hostí Zlín a Přerov cestuje do Karviné.

K tomu všemu však ještě čeká Kopřivnické spousta tvrdé práce. V Zubří nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Ve druhé minutě otevřel skóre zápasu domácí Černohorec Trifunovič a Valaši si po pěti minutách vybudovali náskok 4:1. V polovině prvního poločasu se domácí prosadili z křídelního prostoru a navýšili své vedení na 7:4. Vávrovi svěřenci se však vzepřeli a v 18. minutě srovnával na 7:7 Jan Gřes.

Ve zbytku poločasu se však opět více prosazovali domácí, a i když Reček dokázal dvě minuty před odchodem do kabin snížit na 11:13, nakonec ztráceli Kopřivničtí po prvním dějství, zásluhou domácího Zahradníčka, jenž překonal Fabiána deset sekund před koncem prvního poločasu, 3 trefy.

Tragický vstup do druhé půle

Se startem druhého dějství podržel domácí soubor zkušeného stratéga Jiřího Kekrta svými zákroky Orság, a než se házenkáři z města automobilů stačili po návratu z kabin rozkoukat, prohrávali ve 36. minutě už vysoko 12:20.

„Vstup do druhého poločasu byl z naší strany naprosto tragický. Začali jsme zastrašeně a celý poločas se nesl v duchu našich velkých individuálních chyb a neproměněných šancí, čehož dokázali domácí využít," zlobil se kopřivnický kouč Ivo Vávra.

Absolutně nezvládnutý start druhého poločasu tak Kopřivnickým sebral většinu nadějí porvat se o zisk veledůležitých bodů. Zuberští už v dalším průběhu hry nedopustili žádné zdramatizování výsledku a v polovině druhého poločasu, po brance z rychlého útoku, zvýšili dokonce už na desetibrankový rozdíl (25:15). Hosté v závěru ještě zkusili vysunout obranu, ale brankové hody domácích pokračovaly.

Nakonec se porážka Kopřivnice zastavila na skóre 23:32. „Domácí mají mančaft stavěný na to, aby se prosazovali rychlými kontry, a my jsme je nebyli schopni ubránit. Byli jsme absolutně bez spojek, které zahrály špatný zápas. S obranou jsme vyzkoušeli úplně všechno, ale se zápasem už jsme nic neudělali," řekl po utkání na palubovce extraligových šampionů z roku 2012 zklamaně trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Premiérový extraligový duel odehrál v kopřivnickém dresu starší dorostenec David Zima. „Vůbec nezklamal. Nebál se, a pokud bude poctivě trénovat, určitě má budoucnost," dodal Vávra.

Autor: Dalibor Tobola, Novojíčinský deník

HC Gumárny Zubří - KH Kopřivnice 32:23 (15:12)

Sedmimetrové hody: 2/2 1/0. Vyloučení: 4 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Diváci: 650.
Nejvíce branek Zubří: Horut 6, Šlachta 5/2, Trifunovič 5, Zahradníček 5.
Kopřivnice: Fabián, Žingor, Meca 4, Lipový, Jan Gřes 2/1, Petřík 3, Jiří Gřes, Bajgar 6, Fulnek 1, Reček 3, Schäfer, Mičola 2, Prepsl, Zima 2. Trenér: Ivo Vávra. Vedoucí: Jaromír Petřek