Nadstavba "B" 7-12 - 4. kolo: Kopřivnice - Přerov 33:26 (15:13)

15.04.2014 20:14

Duel, ve kterém by případné zaváhání znamenalo téměř s jistotou konec veškerých záchranářských nadějí, zvládli. Tým trenéra Iva Vávry doma v zápase o všechno porazil předposlední Přerov a na Hanáky ztrácí šest kol před koncem nadstavby dva body.

 foto: Kopřivnice -  Přerov

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Deník/Dalibor Tobola

Hanáci, z jejichž dvanáctičlenného kádru, který se v Kopřivnici představil, mělo hned sedm zkušenosti s kopřivnickým dresem, se po pěti minutách ujali vedení 3:1. Poté se však na dlouhých sedm minut zasekli, a Vávrův soubor rázem vedl 8:3. Kopřivničtí si drželi pětibrankový náskok i v polovině prvního poločasu (10:5), ale poté si vybrali slabší chvilku a Přerov šesti brankami v řadě zcela otočil zápas na 11:10. Obraty ve skóre však naštěstí pro domácí nebraly konce a byli to znovu domácí, jež po čtyřgólovém direktu vedli 14:11.

„Udělali jsme tam pár technických chyb a ztratili jsme vedení. V těchto zápasech stačí jeden, dva slepené góly a jeden tým je rázem na koni. Chviličku nám trvalo, než jsme si zvykli na spolupráci Veřmiřovský, Hastík, Hradil, ale postupem času jsme je v obraně eliminovali, a hlavně jsme to pak zase rychlým útokem, při technických chybách soupeře, obrátili zpátky," oddechl si domácí lodivod Ivo Vávra, jehož tým nakonec odcházel do šaten s poločasovým vedením 15:13.

Nástup po změně stran rozhodl

Po desetiminutové přestávce jako by hosté zůstali ještě chvíli v šatně. Po spolupráci bratrů Gřesů zvyšoval mladší Jan už na 17:13 a za dalších pět minut už se mohly domácí tribuny radovat z pětibrankového vedení. Přerov se ve druhém poločase poprvé prosadil až na konci 37. minuty, kdy snižoval na 14:19. V polovině druhého dějství zvyšoval Bajgar už na 25:18 a domácí směřovali za třetí výhrou v sezoně. Přerovští však nesložili zbraně a čtyři minuty před koncem prohrávali už jen o tři branky 25:28. Za pouhou minutu pak poslal domácí diváky do varu Meca, jehož dvě branky znamenaly vedení 30:25, které už Kopřivnice nepustila.

„Pro nás to byl zápas o bytí a nebytí. Věděli jsme, že ztrácíme čtyři body a cokoliv jiného než dva body by pro nás bylo velkou komplikací," moc dobře věděl domácí kouč Ivo Vávra. Boj o sestupové 12. místo tak bude napínavý do samotného konce. „Prvních pět minut zápasu nebylo z naší strany úplně nejhorších, ale pak nám soupeř odskočil. Domácí zvládli utkání lépe psychicky i herně, takže není co řešit," komentoval dění na hřišti trenér Přerova Richard Buček.

Triglav pojišťovna extraliga, 4. kolo nadstavbové části

KH Kopřivnice – Sokol HC Přerov 33:26 (15:13)

Sedmimetrové hody: 3/2 – 5/5. Vyloučení: 6 – 2. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Diváci: 250.
Kopřivnice: Fabián, Žingor, Chalupa – O. Meca 6, Lipový, Jan Gřes 6, Petřík 1, Jiří Gřes 2, Bajgar 5/2, Reček 6, Mičola 6, Hanus, Prepsl 1, Krpelík. Trenér: Ivo Vávra. Vedoucí: Jaromír Petřek.
Nejlepší střelci Přerova: L. Veřmiřovský 9/5, Hradil 4, Mužík 3, Hardt 3, Hastík 3, Frančík 3.

Kopřivnici čeká duel 5. kola nadstavbové časti už ve čtvrtek 17. dubna od 19 hodin, kdy předehrává víkendový zápas ve Zlíně.

Autor: Deník, Dalibor Tobola