Nadstavba "B" 7-12 - 1. kolo: Karviná - Kopřivnice 32:20 (12:8)

20.03.2014 16:53

Nadstavbovou část ve skupině o udržení odstartovali vysokou porážkou na palubovce Karviné, která do poslední chvíle bojovala o účast v elitní šestce. Extraligová Kopřivnice živila naději na bodový zisk pouze první poločas a nakonec si Karviné odvezla dvanáctibrankovou porážku.

» další foto:

Foto: Ivo Dudek, hcb-karvina.cz

Do utkání, které se hrálo netradičně v neděli večer, vstoupili lépe domácí svěřenci Jaroslava Hudečka. Na konci první desetiminutovky totiž zvyšoval Sliwka už na 5:2. Skóre se poté dlouho neměnilo, čehož dokázal využít poslední cele tabulky z Novojičínska a Hojník srovnával ze sedmimetrového hodu na 7:7.

Kopřivničtí poté drželi s favoritem utkání krok, ale závěrečné minuty patřili karvinskému Baníku. Branka Paululika, jenž se trefil pět vteřin před koncem první půle, rozhodla o tom, že domácí šli do šaten se čtyřbrankovým náskokem (12:8). „Dostali jsme se na remízu, ale domácí potom utekli na rozdíl dvou branek. Šli jsme do útoku, ale po naší chybě to bylo rázem o čtyři góly," litoval závěru prvního poločasu kopřivnický lodivod Ivo Vávra. Karvinští přitlačili na pilu s nástupem do druhého poločasu a brzy se mohli pyšnit šestigólovým náskokem. Kopřivnická naděje na bodový zisk tak pohasla po pár minutách druhé půle.

Když se pak ve 43. minutě dostali do desetibrankového vedení, bylo o vítězi 1. kola nadstavbové části rozhodnuto. Domácím se pak, stejně jako v prvním poločase, povedl i závěr celého zápasu a čtyři góly z posledních dvou minut proměnili v přesvědčivé vítězství 32:20. „Po vyrovnaném prvním poločase, kdy se s domácími dalo hrát, jsme ve druhém poločase absolutně odešli. Ale sportovně musím přiznat, že Karviná má lepší mančaft, takže vyhrála zcela zaslouženě. Bohužel bez údernosti spojek nemůžeme uspět. Nešlo to Rečkovi ani Hojníkovi. Karviná je opravdu vyspělejším a technicky lepším týmem než jsme my a zcela po zásluze nám pak odskočila o sedm branek. Zápas už se pak prakticky jenom dohrával. Ještě prvních pět minut druhé půle to nebylo úplně špatné, ale potom domácí odskočili. Tam se projevila kvalita hráčů Karviné," nehledal výmluvy trenér KH Kopřivnice.

HCB OKD KARVINÁ - KH KOPŘIVNICE 32:20 (12:8)

Sedmimetrové hody: 5/4 – 6/4. Vyloučení: 9 (ČK Sliwka) – 2. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Diváci: 262.

Nejlepší střelci Karviné: Chudoba 8/5, Vala 4, Vančo 4, Vučkovič 4.

Kopřivnice: Fabián, Chalupa - Meca 1, Střelec, Jan Gřes 5, Petřík 2, Jiří Gřes 2, Kahánek, Bajgar 3, Fulnek 1, Reček 2, Mičola 1/1, Prepsl, Hojník 3/3. Trenér: Ivo Vávra. Vedoucí: Jaromír Petřek.

Autor: Dalibor Tobola, NOVOJÍČINSKÝ deník