Kopřivnice skončila na Slovensku druhá

26.01.2014 14:49

Kopřivnický brankář Petr Chalupa, který je nominován na Sportovce Novojičínska 2013, byl na Slovensku vyhlášen nejlepším brankářem

Kopřivničtí házenkáři absolvovali o víkendu, v rámci přípravy na pokračování Triglav pojišťovna extraligy, turnaj ve slovenské Šale. Aktuálně jedenáctý celek české nejvyšší soutěže vyhrál na turnaji jedno utkání, dvakrát remizoval a pouhé tři vteřiny ho dělily od celkového vítězství.

Házenkáři Kopřivnice nejprve uhráli nerozhodný výsledek s Novými Zámky 36:36 a ve druhém utkání dokázali porazit domácí prvoligový celek Šaly rozdílem tří branek. V posledním duelu turnaje by případné vítězství Kopřivnice znamenalo její celkové prvenství, které držela téměř až do samotného závěru. „Proti Bratislavě jsme dostali vyrovnávací gól tři vteřiny před koncem, jinak bychom turnaj vyhráli. Potřebovali jsme vyhrát, ale nakonec turnaj, díky lepšímu skóre, ovládla Bratislava," vracel se k poslednímu duelu trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Třetí příčku obsadila domácí Šala, před posledními Novými Zámky. „Samozřejmě jsme to brali jako přípravný turnaj. Vystřídali jsme všechny hráče, které jsme na Slovensku měli a zkoušeli jsme různé varianty jak v útoku, tak v obraně. Mimo jiné, každý úspěch se cení, i v přípravě, takže jsme chtěli dosáhnout co nejlepšího výsledku, a v globálu si myslím, že můžeme být s naším vystoupením spokojení," hodnotil představení svých svěřenců kopřivnický kouč. „Byli to soupeři, se kterými jsme v posledních pěti, šesti letech nehráli, takže jsme si zase vyzkoušeli něco nového, a myslím si, že to určitě splnilo svůj účel. Navíc byl Petr Chalupa vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje," připomněl individuální ocenění Ivo Vávra, jenž neměl na Slovensku v hráčském kádru žádného nového hráče. „Nakonec se tam noví hráči neobjevili. Něco v jednání je a probíhá to, ale na Slovensku s námi nikdo nový nebyl," sdělil trenér KH Kopřivnice, jehož celek sehrál před cestou na Slovensko ještě domácí přípravný duel proti aktuálně třetímu celku druholigové tabulky, Velké Bystřici, kterou zdolal 38:28. „To byla ryzí příprava. Hráli jsme de facto poprvé s míčem," řekl k utkání kopřivnický lodivod.

Adam Reček se zdá být fit

Na Slovensko odcestovala celkem šestnáctka hráčů, včetně uzdravené spojky Adama Rečka. „Vypadá v pořádku, takže snad to půjde. Co se týče zbytku kádru, nějaké drobné šrámy se tam ještě objevují, ale vypadá to, že nic vážnějšího. Dohromady se ještě dávají marodi z dorostu, Fulnek a Bukovský. U Marka Bukovského se bude asi jednat ještě o delší dobu, protože to jeho zranění bylo docela škaredé, ale Patrik Fulnek je po operaci a hojí se mu to dobře, takže je v plném tréninku bez míče. Na fyzičce už tedy pracuje a bude připravený dříve než Marek, ale přesný termín se ještě neví. Hlavně nechceme nic uspěchat, jsou to mladí kluci a je zbytečné je kvůli jednomu zápasu zdravotně likvidovat. Počkáme, až budou stoprocentně připraveni, a pak teprve zasáhnou do zápasů," vysvětloval Ivo Vávra.

Kopřivnici čeká další přípravný duel ve čtvrtek, kdy od 18.45 hostí na domácí palubovce účastníka Severomoravské ligy, Hlučín. „Tam bychom chtěli postavit plnou sestavu a zkusit si takový ostřejší start, protože ten nás pak bude čekat ve středu v Hranicích," připomněl datum 29. ledna, kdy se házenkářská extraliga opět rozbíhá. „Celý týden ještě budeme pilovat obranné kombinace. Na hledání už není moc čas, takže musíme jet opravdu zostra. Nakonec se utkáme s Hlučínem, protože, jak už jsem říkal, se soupeři z extraligy ještě hrajeme v soutěži. Ale určitě to bude pro kluky jednodušší a mělo by se jim dařit více než proti extraligovým klubům. Doufáme, že tak budou mít před duelem v Hranicích větší sebevědomí," řekl závěrem Ivo Vávra.

KH KOPŘIVNICE NA TURNAJI VE SLOVENSKÉ ŠALE:

Sestava:

Fabián, Žingor, Chalupa Střelec, Meca, Mičola, Reček, Jan Gřes, Bajgar, Hojník, Žižkovský, Schöffer, Krpelík, Hanus, Jiří Gřes, Petřík.

Výsledky:

Nové Zámky - KH Kopřivnice 36:36

Šala - KH Kopřivnice 30:33

Bratislava - KH Kopřivnice 36:36

Autor: Dalibor Tobola, Novojíčínský Deník