ČP Osmifinále: KH Kopřivnice – HCB OKD Karviná 31:31 (35:36 po sedmimetrových hodech)

29.10.2013 21:34

Kopřivnice (jfk) – Pořádným dramatem bylo osmifinále Českého poháru, v němž se v úterý 29. října střetla Kopřivnice a Karviná. Souboj extraligových celků, které od sebe v tabulce dělí pět příček, rozhodly až sedmimetrové hody.

Utkání bylo zcela vyrovnanou záležitostí, v poločase dokonce odcházela Kopřivnice do šaten s překvapivým dvoubrankovým náskokem. Po změně stran sice Karviná otočila a dostala se díky trhákům do tříbrankového vedení, Kopřivnice však znovu srovnala krok, a duel tak spěl k dramatické koncovce. V poslední minutě platilo skóre 31:31 a Kopřivnice ještě stihla založit rychlý útok, Bajgar však vyloženou šanci pár vteřin před koncem neproměnil, a o postupujícím do čtvrtfinále tak musely rozhodnout sedmimetrové hody.

Série, v níž každý tým střílel celkem pět sedmiček, nerozhodla. Jak Kopřivnice, tak Karviná totiž uspěly třikrát. Následoval k. o. systém. Každý další sedmimetrový hod na obou stranách tak mohl být zlatý. Jan Gřes šestý trestný hod v pořadí proměnil, Radim Chudoba na karvinské straně ovšem rovněž. Na sedmou sedmičku šel Daniel Hojník, který už za sebou měl úspěšně proměněný hod v úvodní sérii, Vít Schams jej ale tentokrát vychytal, zatímco Radim Chudoba Marka Žingora přelstil, a Karviná se tak radovala z překvapivě těžkého postupu.

Karviná přijela v pozměněné sestavě, v níž chyběli především reprezentanti Vančo a Hanisch, i proto měla problémy. „Hlavně v obraně to v první půli bylo katastrofální. Kopřivnici sice chyběla střelba z dálky, ale prosazovala se z křídel i proskoků. Ve druhé půli jsme zkvalitnili obranu a snažili se o rychlé přechody do útoku, což se nám částečně dařilo. Na druhou stranu domácí podržel brankář, takže zápas dospěl k sedmimetrovým hodům. Tam už to bylo o štěstí a my ho měli víc,“ hodnotil mač trenér Baníku Marek Michalisko.

Také Kopřivnice nebyla kompletní. Chyběli jí Reček, Gřes a Fulnek. „Karviná nastoupila vlažně, bylo znát, že jí chybí Vančo a Hanisch, takže jsme jí dokázali odskočit. Bohužel trochu pokulhávala disciplína. Po změně stran už tam byly chyby, které Karviná trestala z rychlých útoků. To nás trochu porazilo. Sedmičky už pak byly loterie. S čistým svědomím ale můžu říct, že vyhrál šťastnější,“ komentoval duel domácí kouč Ivo Vávra.

Nejvíce branek Kopř.: Jan Gřes 6 + 2, Hojník 6 + 1, Střelec 5. Nejvíce branek Karviné: Chudoba 12 + 2, Sliwka 5/3, Vala 5.