19. kolo: Přerov - Kopřivnice 36:29 (19:13)

09.02.2014 21:09

V neděli 9. 2. 2014 cestovali kopřivničtí házenkáři do Přerova, který byl v tabulce na před poslední pozici a na Kopřivnici měl náskok 2 bodů. Kopřivnice bohužel opět zaspal začátek a po 7 minutách už prohrávala 0:5. Poté se hráčům podařilo několikrát přiblížit na dosah remízového stavu. Vždy když už to vypadalo, že by se kopřivnický tým mohl dostat na dosah soupeře, ale Přerov pokaždé zabral a po chybách hostujícího celku znovu odskočil na větší brankový rozdíl.  

Boj o průběžné předposlední místo pro sebe ukořistil domácí Přerov, který Kopřivnici oplatil porážku z prvního vzájemného duelu v sezoně.

Foto: Dalibor Tobola (Novojíčínský Deník)

Členové kopřivnického fanklubu, kteří zde uspořádali výjezd, asi museli prožívat dejá vu minulého domácího zápasu s Frýdkem-Místkem. Po pár minutách totiž opět prohrávali o 5 gólů. Poté ale zažíval Kopřivnický celek zmrtvýchvstání. Za necelých 10 minut inkasovali pouze 2 góly a naopak následovala 5 branková šňůra, kterou zakončil Mičola brankou na 11:13 a zdálo se že je Kopřivnice zpět ve hře. Bohužel Přerov rychle znovu zmobilizoval své síly a znovu Kopřivnici odskočil na rozdíl 6 branek (19:13). 

Zdá se, jakoby se dřívější nepovedené úvody zápasů přesunuly do 1. poločasu. Úvody 2. části se naopak v poslední době poměrně daří a opět se zdálo, že by se kopřivničtí opět mohli vrátit do zápasu. V 35. minutě totiž střelecká jistota na křídle Martin Střelec snižovala na rozdíl 3 branek (17:20). Jenže poté opět následoval výpadek a Přerov si znovu náskok dokázal vzít zpět. Za 5 minut vedl už 25:18 a to znamenalo prakticky konec nadějím hostujícího týmu.

Už nevím, jak se toho zbavit, abychom do utkání vstoupili koncentrovaněji. Přesto, že to s hráči řešíme, trénujeme na to speciální věci tak, aby se to nestávalo, tak se nám prostě do utkání nedaří vstoupit. A to potom bohužel vždy určuje ráz utkání, protože dotahovat ztrátu 0:5 je hrozné.

V první půli jsme se pokusili třikrát o obrat. Vždycky, když jsme se dostali na dvě branky, tak jsme soupeři darovali góly po vlastních chybách a Přerov znovu odskočil do výraznějšího vedení.

IVO VÁVRA, trenér KH Kopřivnice.

Autor: -pm-, Dalibor Tobola (Deník)